download 1Het is een goede traditie dat in de Lukaskerk op zondag vieringen plaatsvinden, voor cliënten, vrijwilligers en belangstellenden. Wekelijks komen er soms 50, soms 80 mensen. Veel cliënten van de ouderenafdelingen die worden begeleid door vrijwilligers. Dat zijn mooie aantallen. Tegelijk zien we dat voor niet iedereen een wekelijkse kerkdienst het antwoord is op de vraag naar zingeving. Veel cliënten hebben net een andere achtergrond dan die van de diensten in de Lukaskerk.

Iedereen was er altijd al welkom, maar niet iedereen voelde zich er thuis. Jammer, want er is wel behoefte aan zingeving en zeker ook aan invulling van de zondag in de weekenden die soms zo lang kunnen duren.
Daarom beginnen we vanaf april aan een andere invulling van de zondagochtend. We noemen het voorlopig: 'zindagen'. We werken algemene thema's zo uit dat ze voor zoveel mogelijk mensen herkenbaar zijn.
Een intensief project! We verwachten niet meteen een grote toeloop, maar onze ambitie is wel om een plek te zijn waar mensen van verschillende achtergronden zich welkom voelen. Dit betekent dat de wekelijkse kerkdienst een tweewekelijkse kerkdienst wordt. En dat de andere zondagen 'zindagen’ worden. Kom gerust eens kijken of meedoen!

We kunnen ook wel mensen gebruiken die graag praktische ondersteuning bieden. Op verschillende manieren. Misschien vindt u het leuk om eens een verhaal te vertellen over een hobby of reis. Of wilt u wel meehelpen met het welkomstcomité, met halen en brengen.
Mocht u meer informatie willen, dan kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Welkom!
Mathilda Knol