Gemeentepredikant in Ermelo sinds augustus 2022 

2022 JvanDoorn

Met veel plezier ben ik sinds augustus 2022 een van de predikanten van de Gereformeerde Kerk van Ermelo. In mijn werk binnen de gemeente heb ik daarbij een speciale focus op het jeugdwerk.

In een werkweek ben ik veel bezig met de Bijbelverhalen en daar geniet ik enorm van. Het zijn teksten die prikkelen en inspireren. Ze dagen ons uit om eerlijk naar onszelf en de wereld om ons heen te kijken. Tijdens de diensten waarin ik voorga probeer ik iets van mijn ontdekkingen rondom deze teksten te delen. Iets dat raakt aan ons dagelijks leven, aan wie wij zijn. Iets over wie God is en wat dat ons vandaag de dag zegt. Verder zoek ik als predikant naar manieren en vormen om bezig te zijn met geloof en spiritualiteit. Soms gebruik ik daarvoor oude traditionele vormen en soms zoek ik naar nieuwe creatieve vormen. De Gereformeerde Kerk Ermelo is een diverse en veelkleurige gemeente en ik vind het een uitdaging om die veelkleurigheid ook terug te laten komen in diensten en activiteiten zonder dat we de eenheid verliezen. Naar mijn mening kunnen klassiek en nieuw, jong en oud , en alles wat ertussen zit, prima samenkomen in een gemeente. Ook al is het soms best een uitdaging! Maar een uitdaging gaan we natuurlijk niet uit de weg ;-).

In mijn werk geniet ik enorm van ontmoetingen met mensen. Hele dagen achter een bureau, dat is niks voor mij. Ik wil daar zijn daar zijn waar de mensen zijn. De kans is groot dat je mij een keer tegenkomt in een leuk koffiezaakje in Ermelo terwijl ik op mijn laptop aan het werk ben. Kom er dan vooral gezellig even bijzitten! Want ik klets graag even en ben ook in voor een goed gesprek over het leven, levensvragen, zingeving, geloof en God.

Hiervoor was ik 7,5 jaar als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te IJmuiden. Naast het ‘gewone’ werk binnen de gemeente heb ik mij ook altijd beziggehouden met kerkvernieuwing en pionieren. Ik heb bijvoorbeeld drie jaar aan een pioniersproject meegewerkt in Amsterdam Nieuw-West. verder heb ik een aantal jaar met veel plezier meegedacht en gewerkt aan de Leergemeenschap pionieren binnen de PKN. Op dit moment ben ik naast mijn werk bij de GKE voorzitter van de predikantenbeweging Op Goed Gerucht.

In de pastorie is het een gezellige boel. Ik woon er samen met mijn vrouw Lorraine, de katten Moffeltje & Piertje en onze krullerige Labradoodle Zoeby. In mijn vrije tijd geniet ik van lange wandelingen met de hond, zit ik af en toe op een paard, lees ik boeken, kijk ik series en films, en ben ik altijd in voor een leuk uitje of etentje.