Nieuws

28b Aan tafel 2023 half page w36 2

Amnesty International kopieAdvocaat Ibrahim Metwaly werd vijf jaar geleden op het vliegveld van Cairo opgepakt.
Hij was onderweg naar de Verenigde Naties in Geneve om te praten over mensenrechtenschending in Egypte. Dat wilden de autoriteiten voorkomen. Metwaly is gemarteld en zit al vijf jaar vast in een beruchte gevangenis. Hoelang hij nog moet blijven en hoe het nu met hem gaat is onbekend. We willen schrijven voor hem en voor gerechtigheid zo dat hij snel vrijkomt!
De schrijfbrieven liggen klaar in de hal van de kerk. Doet u ook mee ?
Vast hartelijk dank namens ZWO,
Piet van Loo

Voor vrouwen, bewust van hun christelijke wortels, op zoek naar vernieuwde zingeving. Samen ontdekken we hoe dit er concreet uit kan zien. We laten ons inspireren door de oecumenische vrouwenbeweging en thema’s uit de samenleving. Onze bijeenkomsten stimuleren de kracht van vrouwen, zijn creatief, verdiepend en verbindend.

Het is echt bar en boos, de laatste tijd. En het houdt maar niet op. Bijna elke week is er wel ergens in de wereld een nieuwe ramp. Storm. Regen. Aardbevingen. Overstromingen. Mensen die alles, ook hun familie, in één klap kwijt zijn en ontredderd tussen de puinhopen van hun bestaan zitten. Waar moeten ze beginnen? Wat heeft het nog voor zin als al je geliefden ineens uit je leven verdwenen zijn?

Nieuwe oproep clubleiding 2023

50jaar‘Dit jaar, om precies te zijn op 7 juni 2023, is het 50 jaar geleden dat de (Geref.) Kerkenraad een Werkgroep Leerhuis instelde. Inmiddels is dit instituut niet meer weg te denken binnen kerkelijk Ermelo. Begonnen als werkgroep om de toerustingsvormen in de gemeente te inventariseren, te propageren en uit te breiden is het uitgegroeid tot een interkerkelijke samenwerking die jaarlijks veel deelnemers trekt.’ (citaat uit Antenne nr.14, van 17 maart jl.) Zo begon onze archivaris, Louis Godschalk, zijn zevendelige serie over ’50 jaar Leerhuis’. Hij deed nauwkeurig onderzoek en beschreef heel navolgbaar een kerkelijke ontwikkeling die vanaf de 70-er jaren in heel Nederland plaatsvond, en waarin onze Kerkenraad en gemeente bepaald niet achteraan liepen. Prachtig, Louis, we zijn je er heel dankbaar voor!

Knipoog2Het was in 1987. Maar het staat in mijn geheugen gebrand alsof het gisteren was. De ramp met de veerboot Harald of Free Enterprise, vlak voor de Belgische kust. Het schip had nog maar net de haven van Zeebrugge verlaten, toen het helemaal mis ging. Echt helemaal mis. Het liep in no time vol water en kapseisde. En, ondanks alle hulp van buitenaf, verdronken er 193 mensen. Hoe kon dat? Ondanks alle veiligheids-
voorschriften. Met een schip dat nog geen tien jaar oud was. Daar had niemand van terug.

Dagelijks woord

Website door Inxpact