Nieuws

Coronateam
Nu de persconferenties en de maatregelen over corona steeds frequenter worden gehouden en steeds strenger worden, heeft het Breed Moderamen het coronateam met het daarbij horend mandaat weer in het leven geroepen zodat er slagvaardiger gewerkt kan worden.

Maatregelen
Na afloop van de persconferentie van 26 november heeft het coronateam de volgende afspraken vastgesteld:

- Kerkdiensten. Deze gaan door in de huidige vorm, met voldoende ventilatie. Gezien de grootte van de kerkzalen kiezen we er niet voor om gemeenteleden zich te laten aanmelden.

Bidden is wachten op God. Is luisteren in de stilte. In de stilte spreekt God. In het wachten is Hij aanwezig. Om de week op dinsdagavond komen zestig mensen uit diverse kerken uit Ermelo bij elkaar om dit met elkaar te oefenen.

Het bestuur van de Open Kerk heeft, naar aanleiding van de persconferentie over Covid 19 besloten tot nader bericht geen bijeenkomsten te houden. De bedoeling om elkaar te kunnen ontmoeten, kan onvoldoende tot zijn recht komen. Wij hopen op uw begrip voor ons besluit. We zien er naar uit u snel weer te mogen begroeten.
Carl Klein, namens de Werkgroep Open kerk.

Het clubseizoen is weer geopend en de eerst club was gelijk superleuk! De volgende club staat gepland voor 21 november in de Immanuelkerk. Kom je ook gezellig meedoen? Je bent van harte welkom!

Vind je het leuk om te zingen? Meld je dan snel aan bij Anne voor het Kinderkoor Zing. Je mag dan heerlijk meezingen bij de aankomden lichtjestocht en tijdens de kestviering in de Marantathakerk 

Klik op het plaatje voor kerstactiviteiten voor alle kinderen en volwassenen uit onze gemeente en uit de rest van Ermelo! 

Als je beide niet wilt missen, noteer dan de data van Lichtjestocht en Peuterkerstviering in je agenda!
Meer info?

Afgelopen zaterdag was het zover, de ..........

NB Zie ook de Agenda op de poster met op 7 november: Jeugdkerk, 12 november: Jeugdsoos, enz, enz

Leerhuis kopieDe toelichting op het onderwerp en overige informatie treft u aan in Agenda.

> Maandag 29 november    Drie joodse vrouwen
> Maandag 6 december      Simone Weil over aandacht (ipv 25 november)
> Woensdag 8 december    Een moeilijk boek of moeilijke mensen? Bijbel lezen met hart en ziel
> Donderdag 16 december Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Op de website van de Protestantse Kerk Nederland is 17 november een tekst geplaatst van de scriba, ds. René de Reuver. Een citaat daaruit: "Persoonlijke keuzevrijheid en heilzaam samenleven blijven het uitgangspunt. Luister naar elkaars angsten, drijfveren en overtuigingen, ook al botsen die met jouw eigen waarden. Onbegrip en boosheid worden namelijk niet minder als we langs elkaar heen leven in de bubbel van ons eigen gelijk.

Subcategorieën

Dagelijks woord

  • zaterdag 27 november 2021 - Openbaring 3:20-21
    Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij. Wie overwint zal samen met mij op mijn troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit. -- Openbaring 3:20-21
Website door Inxpact