Gereformeerde Kerk Ermelo - Uitnodigend, Inspirerend, Actief

GKE logoBinnen onze kerk speelt muziek een grote en belangrijke rol. Naast organist-vrijwilligers zijn er diverse gemeenteleden (jong en oud) die met regelmaat volgens rooster hun muzikale medewerking verlenen. Ook de gemeentezanggroep All4One geeft al jarenlang “projectgewijs” een zeer gewaardeerde bijdrage aan kerkdiensten in de Immanuelkerk (5 à 6 keer per jaar). Gemiddeld is er eens in de twee weken extra muzikale medewerking aanwezig in de Eredienst. De Immanuelkerk beschikt over een uitstekend kerkorgel (Reil, 1981). Eveneens is een Yamaha-vleugel in de kerkzaal aanwezig. Ook beschikt de kerk over een kistorgel. 

Wij zoeken een kerkmusicus die:

 • beschikt over Bevoegdheidsverklaring III, of bereid is de opleiding daarvoor te volgen;
 • vaardig is in het begeleiden van gemeentezang op orgel én piano;
 • leiding kan geven, vanachter de piano, aan de repetities van het koor All4One;
 • een brede variatie aan muziekstijlen beheerst;
 • vaardig is in het improviseren in diverse stijlen; 
 • kennis heeft van liturgie en kerkmuziek;
 • de gemeente kan voorgaan en enthousiasmeren in een breed liedrepertoire; 
 • in overleg met predikanten kan komen tot een verantwoorde liedkeuze;
 • in staat is tegenstemmen te componeren voor spelende gemeenteleden, of eenvoudige muziek te schrijven voor het koor en/of de emeente;
 • in staat is roosters te maken voor wat betreft de kerkmuziek/muzikale medewerking van de Immanuelkerk;
 • bereid is zitting te nemen in de Taakgroep Vieren;*lid is van de kerkgemeenschap van een PKN-kerk.

Voor deze functie is 8 uur per week beschikbaar. Beloning in overeenstemming met landelijke regeling kerkmuziek. Aanstelling geschiedt voor 2 jaar (na één jaar is er een evaluatie). Gedurende het tweede jaar wordt gekeken naar vervolgmogelijkheden (in relatie tot de ontwikkeling in de kerk). Een proefspel en een proefdirectie (bij All4One) maakt deel uit van de procedure. 

Heeft u interesse in deze functie? Dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV tot uiterlijk 16 juni 2023 sturen naar het kerkelijk bureau Gereformeerde Kerk Ermelo t.a.v. de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar PKN Gereformeerde Kerk Ermelo, Stationsstraat 135, 3851 ND Ermelo.

Wilt u meer weten over deze functie? Neem contact met Wiejan van den Akker, kerkmusicus Maranathakerk Ermelo. E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 25 (van 19 tot en met 24 juni 2023).

Zie voor nadere informatie over onze gemeente ook onze website: www.gkermelo.nl