Logo PKN gemeente Ermelo 

 


De Gereformeerde Kerk in Ermelo is een veelkleurige gemeenschap waar ruimte is voor velen.
Deze gemeente zoekt een zorgzame en bekwame

Kerkelijk werker (m/v) voor het pastoraat in zorginstellingen, 0,4 fte

Als Kerkelijk werker word je pastoraal werkzaam of bied je pastoraat aan (meestal oudere) gemeenteleden die wonen in diverse plaatselijke woon-zorginstellingen. De inhoud van je werk bestaat uit het aangaan en onderhouden van pastorale relaties met deze gemeenteleden; ook in het geval van (ziekenhuis)opname elders.

Ook ga je voor tijdens de weekafsluitingen van diverse woon-zorgcentra. Je biedt stervensbegeleiding, verzorgt uitvaarten en verleent pastorale nazorg. Je werkt samen met de gemeentepredikanten en een pool van vrijwilligers. Deze vrijwilligers richten zich op het pastoraat in woon-zorginstellingen. Een onderdeel van jouw werk is het toerusten van deze vrijwilligers, waaronder een nieuw op te zetten groep vrijwilligers die uitvaarten verzorgt. Als ouderling met deze bijzondere opdracht maak je deel uit van de Kerkenraad van onze gemeente. Bij aanvang van je werkzaamheden word je in een kerkdienst bevestigd.
De functie van kerkelijk werker binnen onze gemeente bestaat drie jaar. In die periode is het pastoraat in zorginstellingen op poten gezet. Nu is er gelegenheid voor verdere ontwikkeling waarbij er zeker ruimte is voor jouw kwaliteiten en visie.

Wij vragen van jou een groot liefdevol en pastoraal hart voor mensen, in het bijzonder senioren. Je hebt een toepasselijke HBO opleiding afgerond en staat geregistreerd als kerkelijk werker bij de PKN. Uiteraard heb je een christelijke levensovertuiging, ben je belijdend lid en persoonlijk betrokken bij een kerkgemeenschap binnen de PKN.

We bieden je een aanstelling voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. Je salaris wordt afgeleid van de CAO kerkelijk werker, schaal 8. We vragen jou je te blijven ontwikkelen door deel te nemen aan de permanente educatie van de PKN.

Er is een collegiaal team van predikanten waar je vanzelfsprekend in participeert. En de gemeente met een sterk pastoraal profiel zal je van harte welkom heten.

Meer info en contact
Wil je meer weten? Neem contact met ds. Jan-Willem Leurgans, jwleurgans@gkermelo.nl; tel. 0341-785733. Sollicitatiebrieven ontvangen we graag uiterlijk 7 april t.a.v. voorzitter Kerkenraad: per email naar kerkelijkbureau@gkermelo.nl of per post naar PKN Gereformeerde Kerk Ermelo, Stationsstraat 135, 3851 ND Ermelo. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede helft van april.

 

Dagelijks woord

Website door Inxpact