Twee weken geleden bent u in de kerk en in Antenne geïnformeerd over het feit dat onze kerk een opvanglocatie voor mensen uit Oekraïne heeft 'geadopteerd'. Dat wil zeggen: vrijwilligers uit onze kerk zullen mensen die worden opgevangen in een woning aan de Lokhorstweg wegwijs maken in Ermelo. Vorige week bent u gevraagd om geld te geven voor de reis naar Polen. De reacties op de oproep om vrijwilligers waren overweldigend. Ook hebben velen van u geld gedoneerd. Alles bij elkaar werkelijk hartverwarmend: hartelijk bedankt! 

Inmiddels kunnen wij u melden dat wij zondag 8 mei 14 Oekraïners hebben verwelkomd. De groep mensen bestaat uit diverse gezinnen, waaronder vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 14 jaar. De mensen zijn onder andere door Ruud Ankersmit, betrokken bij onze kerk, opgehaald bij de Pools Oekraïense grens. 

Op de heenreis zijn basisbenodigdheden gekocht van het geld dat door u is gedoneerd. Door uw gift konden twee busjes tot de nok toe worden gevuld met spullen die mensen in het oorlogsgebied hard nodig hebben, waaronder water en voedsel. De situatie die aan de grens werd aangetroffen was indrukwekkend: grote hallen vol stretchers waar vluchtelingen kunnen overnachten. Van deze vluchtelingen hebben Ruud en zijn medechauffeurs 14 mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken, meegenomen om ze in Ermelo een veilige en rustige plek te bieden. En zorg waar nodig. 

De komende tijd zal vooral een klein groepje vrijwilligers de nieuwe bewoners van de Lokhorstweg helpen bij praktische en regelzaken. U kunt hierbij denken aan hulp bij het openen van een bankrekening, maar ook de wegen wijzen naar bijvoorbeeld de kledingbank. Net wat nodig is. En er is best wat nodig, want de meeste Oekraïners die nu zijn gehuisvest hebben weinig spullen kunnen meenemen. Voor alles geldt dat de vrijwilligers willen aansluiten bij de behoefte van de gezinnen. Dit betekent dat u de komende tijd wellicht met regelmaat een oproepje kunt lezen in Antenne waarin wordt gevraagd om specifieke spullen. Misschien bent of kent u dan wel iemand die de Oekraïners van de gevraagde artikelen kan voorzien.  

Op dit moment is er behoefte aan goede fietsen voor volwassenen en kinderzitjes. Mocht u mensen weten die fietsen van de hand doen, dan houden de vrijwilligers zich aanbevolen. Het meest praktisch is om in dat geval contact op te nemen met de coördinator: Renie Wiersma, 06-13744696 of r_wiersma@solcon.nl. Ook als u vragen heeft, opmerkingen of anderszins, kunt u contact opnemen. Nogmaals hartelijk dank voor uw betrokkenheid op welke manier dan ook!  
Renie Wiersma 

Dagelijks woord

  • vrijdag 20 mei 2022 - Filippenzen 4:8
    Ten slotte, broeders en zusters, schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient. -- Filippenzen 4:8
Website door Inxpact