Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Heb je tienercatechese gevolgd en zie je uit naar een ‘wordt vervolgd…’? Geloof jij wel en je vriend of vriendin niet, of juist andersom? Wil je verkennen wat geloven voor jou kan betekenen? Als je op één van deze vragen ‘ja’ antwoordt, is ‘Alpha Beth’ echt iets voor jou!

Wat is Alpha Beth?
Alpha Beth bestaat uit zo’n tien bijeenkomsten waarbij we samen eten, en samen nadenken over het christelijk geloof. Elke avond een ander onderwerp dat ik inleid. Ik maak daarbij gebruik van korte inspirerende verhalen, en materiaal van, in eerste instantie, Youth Alpha (zie bv undefined). En naar eigen inzicht en in overleg met jullie passen en vullen we dat aan. Over elk onderwerp praten we open. Vragen, twijfels en kritiek zijn welkom. Ik reken op gezellige bijeenkomsten en hoop dat jij er bij bent.
Ill 22Alpha Beth in coronatijd
We hopen dat we echt fysiek bij elkaar kunnen komen. Zolang de coronacrisis nog duurt en we als groep niet bij elkaar zouden kunnen komen doen we het anders. Namelijk online. De avond begint dan in plaats van met een maaltijd, met een gezellig moment. Pak wat drinken en een lekkere snack en kletsen maar! De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Alpha Youth; maar dan dus online, en iedereen vanuit zijn of haar eigen huis.

Waarom?
Je denkt samen na over tien inspirerende onderwerpen die van grote betekenis zijn voor jezelf.. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Je ontmoet leuke, nieuwe vrienden. En het is helemaal gratis!

Welkom!
Lijkt het je wat? Meld je aan bij ds. Sjaak via mail steuwissen@gkermelo.nl of whatsapp 06 - 2050 3099.

De thema's
Alpha Youth noemt de volgende thema’s. Wij kiezen daar een aantal thema’s uit, en vullen eventueel aan met nog andere onderwerpen.
 - Leven: Is er meer?
 - Jezus: Wie is Jezus?
 - Kruis: Waarom stierf Jezus?
 - Geloof: Hoe kun je geloven?
 - Bidden: waarom en hoe?
 - Bijbel: waarom en hoe?
 - Heilige Geest: Wie is de heilige Geest en wat doet Hij?
 - Vervulling: Hoe kan ik vervuld worden met de heilige Geest?
 - Nieuw Leven: Hoe nu verder?
 - Kwaad: Hoe kan ik het kwade weerstaan?
 - Vertellen: Waarom en hoe vertel ik het anderen?
 - Genezing: Geneest God ook nu nog?
 - Kerk: Hoe zit het met de kerk?

Wanneer
Geplande data en tijden: vrijdagen, de eerste data op 25-9, 30-10, 27-10 en 18-12, daarna nog verder in te plannen. 18.30 uur maaltijd, 19.30 - 20.30 thema; daarna nog een drankje.
Waar? Onder voorbehoud: Immanuelkerk, Stationsstraat 137.

Welkom!
Lijkt het je wat? Meld je aan bij ds. Sjaak via steuwissen@gkermelo.nl of 06 - 2050 3099.

Dagelijks woord

Website door Inxpact