Gemeentepredikant in Ermelo sinds december 2014

Irma Jansen‘Na de middelbare school ging ik theologie studeren omdat ik ‘iets met God en met mensen’ wilde doen. Die studie heb ik toen niet afgemaakt en ik ben fulltime moeder geworden. Rond mijn veertigste riep God mij opnieuw, en toen kon ik de studie weer oppakken. Van het moederschap naar het ‘hoederschap’.

Ik geniet vooral van het pastoraat en het voorbereiden van en voorgaan in kerkdiensten. Het is heel bijzonder om dichtbij mensen te mogen zijn, ‘van de wieg tot het graf’, in blije en ook verdrietige momenten. Juist dan is ook de nabijheid van God zo merkbaar, ook als er pijn en rouw is. Verder vind ik het fijn om kerkdiensten voor te bereiden en uit te voeren samen met anderen, zodat de dienst echt ‘uitnodigend, inspirerend en actief’ wordt, zoals we ook in ons beleid hebben staan.

Ik hoop en bid voor de gereformeerde kerk hier in Ermelo dat we steeds meer één gemeenschap worden, hoe verschillend we ook zijn in ons geloof. En dat Gods Geest ons blijft bezielen, verrassen en verfrissen, zodat (Joël 3:1) onze zonen en dochters zullen profeteren, oude mensen dromen zullen dromen en jongeren visioenen mogen zien!

Ik ben getrouwd met Henk Jansen en samen zijn we de ouders van vier prachtige (volwassen) kinderen.’

E-mail: ijansen@gkermelo.nl

Dagelijks woord

  • maandag 14 juni 2021 - Johannes 8:34-36
    Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn. -- Johannes 8:34-36
Website door Inxpact