Bartho Versteeg, ambulant predikant in Ermelo sinds juli 2021

2021 BVersteeg LR 5924

De Protestantse Kerk in Nederland heeft sinds een jaar of twee jaar de ambulant predikant in het leven geroepen. Een predikant die tijdelijk verbonden wordt met een gemeente, zodat in vacaturetijd het predikantswerk door kan gaan. Al langer bestaat de interim predikant, die zich meer bezig houdt met beleidszaken. Als ambulant predikant zal ik me in de 24 uur per week richten op de lopende werkzaamheden: kerkdiensten, bezoekwerk. En omdat ik in Boskant ds. Sjaak Teuwissen vervang zal ik ook mijn steentje bijdragen in het jeugdwerk.

Nadat ik als jong volwassene een bewuste geloofskeus maakte, begonnen mijn vragen sterk toe te nemen: Wat is geloven eigenlijk? Hoe ontstaat geloof en hoe werkt God in mensen en in deze schepping? Mijn zoektocht leidde naar een Bijbelschool (de huidige Wittenberg in Zeist) en uiteindelijk ging ik theologie studeren en werd daarna predikant in Kerkenveld/Alteveer en vervolgens in Nijkerkerveen.
De vragen naar inzicht en verdieping hebben mij al die jaren als predikant ook gedreven om dat samen met anderen te doen. Omdat wij als mensen veel te klein zijn om als individu op alle vragen een antwoord te vinden. Op mijn levensreis zijn de Godzoekers in het klooster ook belangrijke reisgenoten geworden. Ik ben als oblaat verbonden met de Willibrordsabdij in Doetinchem.
Al bijna 30 jaar ben ik getrouwd met Willie en ons gezin bestaat uit twee volwassen dochters die intussen de deur uit zijn. We zijn pas verhuisd naar Elburg.

Dagelijks woord

  • donderdag 23 september 2021 - Exodus 13:21-22
    De HEER ging voor hen uit om hun de weg te wijzen, overdag in een wolkkolom, ’s nachts in een lichtende vuurzuil. Zo konden ze dag en nacht verder trekken. Overdag ging de wolkkolom het volk voortdurend voor, en ’s nachts de vuurzuil. -- Exodus 13:21-22
Website door Inxpact