Leerhuis - De oplossingen zijn er al. Je moet wel goed kijken… - Oude Kerk

Kalender
Gemeenteactiviteiten
Datum
27 september 2022 20:00

Beschrijving

De oplossingen zijn er al. Je moet wel goed kijken…
Veel mensen maken zich zorgen om schijnbaar onoplosbare problemen. Zoals klimaatverandering en energievoorziening, voedsel voor 10 miljard mensen. Inderdaad, de oplossingen liggen niet voor het grijpen - je moet er goed naar zoeken. De meeste oplossingen halen we uit de enorme vijver van wetenschappelijke kennis. Zonder fundamenteel onderzoek geen antibiotica en geen zonnecel. We beginnen onze avond met het onderwerp ‘overbevolking! Een heet hangijzer en we zullen kijken hoeveel tijd er overblijft voor de andere wereldproblemen. 
De presentatie zal interactief zijn met een aantal stellingen vooraf. De boeken van de inleider zijn beschikbaar op de avond. Het meest recente boek is ‘De oplossingen zijn er al’  van Alle Bruggink en Diederik van der Hoeven, 2020. 

Alle Bruggink is gepensioneerd hoogleraar en oud medewerker van DSM. Hij is actief op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van de groene economie, en bekend om zijn prikkelende visies op de raakvlakken van wetenschap, geloof en maatschappij.

Datum dinsdag 27 september, 20.00 uur
Locatie Oude Kerk
Inleider prof. dr. A. Bruggink 

Van harte welkom op één of meerdere avonden! Graag aanmelden via aanmelden@leerhuisermelo.nl of www.leerhuisermelo.nl

Dagelijks woord

Website door Inxpact